Tuesday, February 21, 2012

Kaya mezarı neden yapılır?

2008’in Mayıs ayında emniyet ve jandarmadan üst düzey görevliler ayrı ayrı aradılar, bana suikast düzenleneceğine dair duyum alındığını bildirdiler. Durum son derece kritikmiş. Korumasız bir yere kıpırdamamam gerekiyormuş. Evimin etrafındaki tepelere jandarma erleri mevzilendi. İlçe pazarına domates almaya inerken önden iki jandarma aracı, arkadan iki sivil polis aracı bana eşlik etmeye başladı – göremediklerim de cabası. İstanbul’da o dönem ders verdiğim üniversiteyi polisler sardı. Bir yandan emniyetten telefonlar geliyor, aman bizden habersiz bir yere gitmeyin, jandarmaya da sakın güvenmeyin diye. Havaalanının bekleme salonunda benim görebildiğim en az üç sivil arkadaş, gazete okur gibi yapıyorlar, bir yandan gözleri bende, birileriyle haberleşiyorlar.

5 yorum:

  1. Bak o deli orda çalışıyor dediler?
    Nerede dedim
    'Aha orda o yuvarlak kafalı bak! dediler.
    Dedim beni döver, hiç ilişmeyeyim çalışsın O.)
    Valla korktum,
    yanınıza gelemedim.:))
    ellerinize sağlık..
    Yanıtla
  2. Çok yaşayın gülümsettiniz :)

    "
    Üzüldüm mü? Vurulmadığım sürece üzülmenin manası yok. Vurulduktan sonra da zaten üzülmeye gerek kalmaz. Yeterince dolu dolu yaşamışım zaten. Güvercin tedirginliğiyle yaşamak da benim yapabileceğim şey değil. Kuş olsam, ben devekuşu olurdum – hem dik kafalı, hem meraklı, hem de biraz şaşkın."
    Yanıtla
  3. Türkiye toplumu nispeten sağlıklıdır, asgari sağduyu var demişsiniz ama sizce şu rakamlara da bi bakmaya gerek yok mu? Hani bunları ben söylemiyorum sağlık bakanlığı söylüyor.

    1) 500.000'den fazla ağır derecede ruhsal bozukluk tanısı konulabilecek kişi
    2) 6-7 milyon tedavi gerektiren orta ve hafif şidette rusal bozukluk tanısı gerektirecek kişi var

    Rusal bozukluk derken de sizin gibi devletin kayasına anıt mezar yapan, yapıcı-yaratıcı delimsilerden değil bildiğiniz kafadan çatlak egoistlerden, paranoyaklardan, obsesif-kompulsiflerden, nevrotiklerden, borderlinelardan, şizofrenlerden bahsediyorum.

    Pek sağlıklı ve sağduyulu bi toplum değiliz bence, bunu görmek için trafiğe çıkmanız veya bir banka kuyruğunda beklemeniz yeterli.
    Yanıtla
  4. inşallah sağ salim bitirebilirsiniz mezarınızı, resimden gördüğüm kadarı ile çok başarılı bir işçilik var,

    bu yaz bodruma giderken şirinceye uğrayıp mezarınızın başında şarap içip, şişenin kalanınıda mezarın dibine dökeceğim,

    cambaz
    Yanıtla
  5. Öldükten sonra arladında, içlerinden büyütüp doğurdukları çocuğu bırakan kadınların aksine,
    boku bokuna geldim gidiyorum şu dünyadan diye kıvrım kıvrım kıvranan erkeğin; sanata,bilime, yazıya dört elle sarılmasını böyle açıklardı Çetin Altan..

    Arkadan birşey bırakma kaygısı..Boşu boşuna yaşamamış olmanın biraz olsun yaratacağı rahatlama ve ölümle daha cesur bir karşılaşma..

    Hadi siz kurtardınız paçayı Nişanyan..

    Ben ne bok yiyim?

    Elinize sağlık..
    Yanıtla

No comments:

Post a Comment