Thursday, June 28, 2018

Onlar kazandı


Mızık denemelerini bir yana bırakıp teslim edelim ki bileklerinin hakkıyla zafer kazandılar. Hile yapıldığına dair – bir iki marjinal vaka dışında – inandırıcı en ufak delil yok. AA’nın 180.000 sandık sonucunu iki saat içinde derleyip doğru olarak ilan etmesi ise, kim ne isterse desin, büyük başarıdır; organizasyon gösterisidir. Kolay mı yüz bin küsur farklı yerden gelen üç dört milyon datayı iki saatte hatasız sisteme girmek?
İlk 2014 cb seçimlerinde fark ettik,  AA önce yanıltıcı örneklem sonuçları gösterip sonra peyderpey reel sayıya yaklaşmayı seviyor. Şüphesiz bilinçli bir tercih bu, ama gerekçesi meçhul – çocukça bir avuntu mudur, kamu güvenliğiyle ilgili kaygılar mı vardır, başka bir şey mi? Kamuoyunun bir kısmında “manipülasyon” kuşkusu uyandıran en önemli veri bu. Oysa her sandık tutanağının cep telefonuyla görüntülenip sayısız defa paylaşıldığı bir sistemde bu yöntemle hile yapılamayacağı açık. En çok iki saat kandırırlar, o kadar. Niye iki saat kandırmayı seçiyorlar? Bilen varsa anlatsın lütfen.
“Torbalar ilçe seçim kurullarına ulaşmadan sonucu ilan ettiler” tezi cahilanedir: oylar seçim kurulunda değil sandık başında sayılır ve tutanağa bağlanır. Torbalar merkeze belgeleme ve arşiv için gider. “Filan kuruluş oyların dörtte birini girmeden AA sonucu açıklayıverdi” tezi ise, sadece filan kuruluşun yavaş olduğunu gösterir.
*
Gene kazandılar. Açık ve net kazandılar. Okumuş kesimin tüylerini diken diken eden bunca kepazeliğe rağmen, ülkenin uluslararası itibarını yerle bir eden yönetim üslubuna rağmen, oyları 2007’den beri milim düşmedi. Bu sefer vatan-millet-kan-şehit edebiyatına ağırlık verince MHP doğal olarak biraz güçlendi, ama onu da çatılarının altına alıp daha bir iki puan öne geçtiler. Buyur: 2007: 46,6. 2011: 49,8. 2014: 51,8. 2015: 49,5. 2017: 50,0. 2018: 52,5. İstikrar müthiş.
Muhalefet açısından sonuç rezalettir. Bunca uğraşmaya rağmen karşı tarafın duvarından bir tane tuğla koparmayı başaramadılar. Demek ki bu partilerle, bu kadrolarla, bu söylemlerle bu iş olmuyormuş. Olmayacağını anlamak için daha kaç defa denemek lazım? Kılıçdaroğlu dokuz defa denedi olmadı, bir dokuz defa da bunu deneyelim mi diyeceğiz?
Okumuş kesimin tüyleri ve ülkenin dış itibarı dedik. Demek ki ahalinin en az yarısı, tahminen epey daha fazlası, bunları umursamıyor, başka şeylere öncelik veriyor. Bundan ahalinin “aptal” olduğu sonucu çıkmaz. Gavuru sevmediği, kendini gavurun değer yargılarıyla bağlı hissetmediği, içte gavurun acentesi olan ya da öyle görünenden de katiyen hazzetmediği sonucu çıkar. Erdoğan bunu anlıyor, öbürü anlamıyor. “Aptal” olan kim?
Hele o öbürü, eli sopalı başöğretmen paşa marifetiyle kendi değerlerini empoze edebileceğine hala inanıyor ve bunca hezimete rağmen inanmaya devam ediyorsa?
*
Ben şahsen gavurum. Bizimkileri geç, daha batıdaki beter gavurların değerler sistemine gönülden bağlıyım. Bu saatten sonra değişmeye de niyetim yok. Geldiğimiz noktada Türkiye’de bana ve benim gibilere hayat alanı kaldığını sanmıyorum.
Türkiye halkı gavuru hiçbir zaman sevmedi, onunla ortak değerlere ve ortak bir insanlığa sahip olduğuna asla inanmadı. Gavuru düşman, hain, pis, ırz yoksunu, haçlı, misyoner olarak gördü. Bir dönem, belki mecburiyetten, ya da çaresizlikten, ya da sopa korkusundan, gavura ve temsilcilerine toplumsal hayatın belli alanlarında ayrıcalık tanımayı kabul etti. Şimdi özgüveni geldiğinden, artık etmiyor. Küba’yı da zaten Müslüman ecdadımız keşfetti. Gavur tersini söylese inanma, yalandır.
Bu felaketin sorumlusunu arıyorsan uzağa bakmana gerek yok, Laik Cumhuriyetimizin “Milli” Eğitim sistemine bak yeter. Yüz sene boyunca memleketi vatan millet sakarya, al bayrak, denize dökülen düşman, Ulubatlı Hasan, Viyana kapıları, Haçlılar, misyonerler, kahrolsun emperyalizm bokuyla beslesen sonucun başka nasıl olmasını bekliyordun ki?
*
O halde “Go West young man” mi?
Vallahi kafanızı karıştırmak gibi olmasın ama, itiraf edeyim, artık onu da gönül rahatlığıyla söyleyemiyorum. Batı, geleceğe ilişkin bana güven vermiyor. Batı Avrupa dehşet verici bir dejenerasyon sürecinde, iyileşeceğine dair belirti yok. Amerika’nın hali de iç açıcı görünmüyor. “Müsterih olun, Türkiye bu manyakların elinde elbette kayaya toslayacaktır” diye ümit beslemenin bu koşullarda anlamı var mı? Toslayacaksa Çin, Rusya, Hindistan, Macaristan, Endonezya, Myanmar ve diğer yüz tane ile birlikte toslayacaktır, öyle tosa kaya mı dayanır?
Vallahi bilmiyorum. En iyisi gene Ege adaları galiba. Ne Şarkın nefret dolu bağnazlığı, ne Garbın ideolojik saplantıları: binlerce yıllık bir görgüyle hayatı güzel yaşamaya çalışan mütevazı insanların diyarı. Hava da güzel. Daha ne?

75 comments:

  1. Peki hocam ege adalarına nasıl geçiyoruz? Hemen bizi kabul ediyorlar mı?

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. Samuel Huntington'un Clash of Civilization kitabindaki tezi 7 veya 8 medeniyetin birbinini dengede tutacagi, ucuncu bir dunya savasini ihtimalinin dusuk oldugu yonunde. Buna katiliyor musunuz? Topyekun savas olma ihtimali sizce ne kadar?

    ReplyDelete
  4. Okumuş adam pek vermiyor otarafa oy, daha çok cahil kesim veriyor. Milli eğitim müfredatı senin dediğin gibi olmasaydı cahil kesimin gavura bakışı değisi miydi? O kötü, yıllardan beri devam eden müfredatla okuyup yüksek okul bitirenlerden oy alamıyor okadar. Çelişki yok mu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sevan Nişanyan'ın hayatı çelişki ve tutarsızlık. Bütün yazıları böyle, sen yeni farketmişsin.

      Delete
    2. Tutarlılığı erdem saymak doğru mu acaba. Zamanla gerçekler değiştikçe veya yeni farkındalıklar yaşadıkça tutarlı olacağım diye yerinde saymak değil midir tutarlılık?

      Delete
  5. 'Hile yapıldığına dair – bir iki marjinal vaka dışında – inandırıcı en ufak delil yok' diyebilmek icin yeterince calisma yaptiginizi dusunmuyorum. Ornegin bir arkadasim, milletvekilligi ve cumhurbaskanligi secimleri icin kullanilan toplam oylar arasinda, her ilde sistematik olarak %3'luk bir fark oldugunu ortaya cikarmis.
    http://tinypic.com/r/35dcdjq/9
    http://tinypic.com/r/ndppcj/9
    Bunun gibi bariz bir anomaliyi aciklamadan, global olcekli siyasi-sosyal kurgulara girismek cok aceleci olmaz mi? Ozellikle de Index Anatolicus ve Sozluk gibi birer data saheserine imza atmis birisi icin bu daha da buyuk bir gunah olsa gerek.

    ReplyDelete
    Replies
    1. 16 Nisan 2017 referandumunda göstere göstere hile yaptılar, kesin kaybedecekken birdenbire 2 milyon adet 75%'i EVET basılı mühürsüz pusulaları ortaya çıkarıp kazanıverdiler. Sonra da Erdoğan "Atı alan Üsküdar'ı geçti" deyip üstüne bir de taşak geçti. Doğru düzgün bir ülkede anında iç savaş patlardı. Eee Türkiye'de n'oldu, sonuç?..

      Bu seçimde de Doğu ve G.Doğu Anadolu'da sandık taşındı, köylerde kalaşnikoflu malum şahıslar tarafından köylüler tehdid edildiler, ona göre oy verdiler. Türkiye çoktan ölmüş ağlayanı yok.

      Delete
  6. Görülerine ve de tespitlerine % 100 katılıyorum da.... 71 yaşından sonra, lisanını bilmediğin bir ülkeye gitmek artık bize (can korkusu yoksa) imkânsız gibi... Bu yaştan sonra mültecilik çok zordur...

    ReplyDelete
  7. "O halde “Go West young man” mi?
    Vallahi kafanızı karıştırmak gibi olmasın ama, itiraf edeyim, artık onu da gönül rahatlığıyla söyleyemiyorum. Batı, geleceğe ilişkin bana güven vermiyor. Batı Avrupa dehşet verici bir dejenerasyon sürecinde, iyileşeceğine dair belirti yok. Amerika’nın hali de iç açıcı görünmüyor. "

    Değerli hocam, bu satırlarınızı başka bir yazının konusu olarak ele alıp, bize detaylıca anlatmak isterseniz, biz "young man" arkadaşlar çok seviniriz. Zahmet olcak ama riracıyız.

    Not: zenciden gavura selamlar

    ReplyDelete
  8. Neden ilk açıklanan sonuçlarda açık ara fark olduğuna dair benim düşüncem şu: İlk sayılan sandıkları ve gönderilen sonuçlar nispeten seçmen sayısı az olan (örneğin batıda ortalama bir sandıkta 350-400 seçmen varken daha küçük yerlerde 60-70 seçmenli sandıklar bulunabiliyor) sandıklar öncelikle sayılıp gönderiliyor. Eh taşrada da AK Partinin veya Erdoğan'ın diğer alternatiflerine göre çok daha güçlü olduğu (bunun yanında büyük şehirlerde de yine rakipleriyle ya başa-baş gidiyor ya bir miktar daha önde) aşikar. O zaman sonuçların bu şekilde olması bence manipülasyon değil. Eyyorlamam bu kadar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sanmıyorum. Küçük sandıklarda RTE çıkar hipotezi teyide muhtaç. Gayet bilinçli bir çarpıtma var. Tahminimce sokakta taşkınlık yapılmasını önlemeye yönelik bir Aptal Polis talimatı.

      Delete
  9. Hangi adayı tavsiye ediyorsunuz.Siz hangş adadasınız?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ben Samos'tayım. Seçkinleri buraya alıyoruz.

      Delete
    2. 'Hangi adayı' deyince aklım seçimlere gitti bir an. 😄

      Delete
  10. Bu millet ahlakını vicdanını ve mehametini yitirmiş zır cahil bir suru haline gelmiş. Başka ne be beklenebilir ki.

    ReplyDelete
  11. Bu ülkede reisinin bir parmak işareti ile allahuekber diyerek kelle kesecek yüzbinler var. Demelerini en son sivasda gördük, bu gün durum dahada vahim.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Daha önce 1955'te 6-7 Eylül pogromunda, 1942'de Varlık vergisinde, 1934 Trakya olaylarında, 1915'te görmüştük. Değişen bir şey yok. Eğer varsa bugün eskiye nazaran daha mutedil.

      Delete
    2. Daha mutedil midir? Bilmiyoruz, henüz filmin sonunu görmedik.

      Delete
    3. Reis'in track recordu, Suriye beslediği el Kaide, Işid gibi 'kelle avcısı', intihar bombacısı İslamcı teröristlerle şan şöhret kazanmış durumda. Yaptıkları yapacaklarının teminatı da olabilir pekala.

      Delete
  12. Bu ülkede kim vatandan milletden dinden bahsediyorsa, bu kavramlara en çok onlar zarar vermiştir. Kendi pisliklerinin cahilliklerinin ve ilkelliklerinin üzerini bu kavramlarla örtüyedirler,ondan sonra sutten çıkmış ak kaşık oluverirler.son örneğini 24 haziranda gördüğümüz gibi. Bene sizin adalarda yaşadığıniz gibi çanakkale merkezde yaşadığımda şükrediyorum. Lakin buralarda bozulmassa iyi.

    ReplyDelete
  13. "atı, geleceğe ilişkin bana güven vermiyor. Batı Avrupa dehşet verici bir dejenerasyon sürecinde, iyileşeceğine dair belirti yok."

    hocam acar misiniz? ne/neyin dejenerasyonu bu?

    ReplyDelete
  14. Yettin gari bavulu hazırlıyorum ve geliyorum oralara. Barınma ve internet sıkıntısı olmadığı sürece kimsecikler alamaz beni o diyardan. Bir de hocam, kof kof İngilizce yetmez, var mıdır şu çömeze bir Yunanca tavsiyesi. Sağolun.

    ReplyDelete
  15. ben hersehe satip bencilce gidiyorum butun altyapi hazirliklarina basladim.😉

    ReplyDelete
  16. Sakizda olmak vardi simdi, gerci bir tek orayi gördüm simdilik, vazgectim Samos, Midilli, Rodos, Kos, Kazancakis in memleketi Girit, hepsini yasamak, arastirmak özümsemek istiyorum hepsinin rakisinin baliginin mezelerinin otlarinin tatlarini merak ediyorum; bir ada icin, görünen o ki, ne kadar Rum o kadar iyi, ne kadar ana karadan uzak, o kadar iyi. Aslinda genelledim, sadece Bozcaada'ya bakarak genelledim, ama nedense hakli oldugumu hissediyorum.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bütün adalar güzel, hepsinin karakteri ayrı. Batıdaki İyon adaları da harika.

      Delete
    2. peki siz yunanyadan nasıl oturma/çalışma izni aldınız? atlayıp gelsek vize süresi bitince anında sınırdışı ederler ki

      Delete
  17. ilk paragrafa katılmıyorum, seçim sonuçlarının hilesiz olduğuna inanmak (eğer ciddi iseniz) çok aptalca, hatta afedersiniz geri zekalı olmanız gerek. onun dışında yazdığınız her şey doğru, özellikle eğitim sistemi hakkındaki. bugün bu hale gelmemizde eğitim sisteminin büyük payı vardır. ege adaları'na gelince, bana göre gezegenin en güzel yerlerinde yaşıyorsunuz eğer ordaysanız, aklınız varsa hiç ayrılmazsınız oradan. ben olsam ayrılmazdım, mezarım bile orda olsun isterdim.

    ReplyDelete
  18. Teşekkürler. Benim de içten içe korku duyduğum bir şeyden bahsetmişsiniz. Bazen kriz, savaş gibi "toslama"lar faydalı olabilir, ama o toslamanın hiç gelmemesi ihtimali de var.

    Yani Mısır, Endonezya gibi sadece turizm geliri olan, demokrasiden bihaber, kalabalık, yoksul, Batı'nın üç kuruşuna muhtaç ama kendi kendine kahraman bir memleket haline gelip, sonsuza dek öyle kalabiliriz.

    ReplyDelete
  19. İşin komiği ne biliyor musun abi? TC'de bile zamanında Batı ideallerine inanan kişilerin, Batı'nın baştan beri yozlaşmış olduğuna inanan, proleter otuzbircisi havas kesiminin lafına uymaya başlaması.

    Belki de son gerçekten yaklaşıyor ne dersin?

    ReplyDelete
  20. 1930'lardaki eğitim sistemi "evrim teorisini" doğru düzgün öğretiyordu.

    Okullarda zorunlu din dersi "yoktu".

    "Dünya klasikleri" türkçeye çevrilmişti.

    Köy enstitüleri kurulmuştu.

    Köy çocukları "dünya klasiklerini" okuyor en az bir müzik aleti çalmayı öğreniyordu.

    Ders kitaplarında "cinsiyet eşitliği" öğretiliyordu.

    Bu eğitim sistemi mi sorumlu bugünden?

    Bana kalırsa bu eğitim sisteminde uzaklaştığımız için bu hale geldik.

    Üstelik "cumhuriyet" evrensel değerlerlerle barışık en az 25 milyon insan yaratmayı "başardı" daha ne yapsın?

    Ama maalesef CHP'liler tek çocuk yaparken islamcılar 3'er 5'er çocuk yapınca bütün dengeler değişti.......................

    Vede bu "denge" sadece Türkiye'dede değişmedi :

    Müslümanların sayısı hiristiyanların sayısını geçti.

    Bütün dünyada az gelişmiş ülkeler hızla çoğalırken gelişmiş ülkeler azalıyor.

    Ve bunun doğal sonucu : Batı'nın ve "değerlerinin" dünyadaki etkisi hızla azalıyor.

    Yani Türkiye'de olanlar "sadece" Türkiye'de olmuyor Sevan Bey.

    Artık kurtulun şu "anlamsız" cumhuriyet düşmanlığınızdan.

    Hoş artık ortada bir "cumhuriyet" falanda kalmadı.

    Tayyip resmen yıktı "cumhuriyeti".......................

    Star Wars filminin içindeyim sanki........

    Cumhuriyet hakkında farklı düşünsekte size şu açıdan katılıyorum Sevan Bey :

    Kaba ve "cinsiyetçi" olacak ama "bu ruh haliyle" başka laf bulamıyorum :

    "Sikmişim dünyayı" bana birşey olmasın.................... :)

    İyi günler

    ReplyDelete
    Replies
    1. İnce zaten "zorunlu din derslerini kaldıracağım; İmam-Hatiplere gitmeyin üniversiteye giremezsiniz" dediği için kaybetti, bir de tabii Erdoğan'ın olmayan üniversite diplomasıyla lüzumsuz yere cok uğraştı, halbuki Türkiye'nin 85%'inden fazlası üniversite mezunu değil, genel eğitim ortalaması 7. sınıf. Ayrıca CHP'nin parti programında 1+8+4 zorunlu eğitim var, yani İmam-Hatiplerin olmadığı eski sistem. Bunların yerine İnce deseydi ya "ekmeği bedava yapacağım, daha çok İmam-Hatip açacağım". Erdoğan cephesinden 2-3% bile koparabilse kârdı.

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
  21. Hocam, Güney Amerika'ya ne dersiniz? Mesela Şili tam yaşanacak bir ülke gibi görünüyor buradan :D

    ReplyDelete
  22. "Ne olursa olsun chp'ye giydirecegim inadı... Gavurdan nefret eden kitleyi Kemalistlere tercih ederim de sözümden dönmem tavrı... vallahi anlamıyorum sizi hocam...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yardımcı olayım matrushissimo; hekimler ne isterse yesin, içsin, konuşsun, yazsın diyorlar.
      Allah yakınlarına sabır versin; ölüsü olan bir gün delisi olan her gün ağlarmış :(((

      Delete
  23. Seçim öncesi Akp bu sefer gidici diye bir yazınız vardı baya gülerek okudum size de pek yakıştıramadım bu naifliği, siz de hayalperest TC muhalefetinin rüzgarına kapılmıştınız oysa sonuç baştan belliydi referandumda %51 evet çıkması bunların artık bu ülkede kalıcı olduğunun en büyük kanıtıydı o değişikliklere evet diyen biri malum şahısın kölesi olmayı baştan kabul ediyor demektir demografik yapı değişmediği sürece asla bir değişim olmaz işte bu yüzden oy moy kullanmadım bu seçimde,referandumda evet çıkması sonun başlangıcı benim gözümde. Son olarak duvara çarpacak ülke listeniz doğru değil bence Macaristan Polonya ve son olarak doğru yolu bulan İtalya göçmen politikasına direniyor ülkesinde müslüman istemiyor adamlar artık, haksızlar mı değiller sonuna kadar haklılar zaten bu adamlara haksız diyen akp'ye karşı çıkmasın bir zahmet asıl duvara çarpacak ülkeler Müslüman sayısı aşırı derecede artan İsveç İngiltere Fransa Almanya vs.dir. Neyse çok uzattım Türkiye yavaş yavaş Pakistan/Afganistan ayarında bir ülkeye dönüşecektir acı bir son ama 1 yıl öncesinden belliydi.

    ReplyDelete
  24. Acaba bu pusulalar nerede ne kadar süre arşivlenicek bilen var mı. Mesela 2009 seçiminden kalanlar imha edilmiş midir?

    ReplyDelete
  25. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Şu CHP napsın kitleyi inandırmak için bize de anlatın da bilelim yahu. Tarihle yüzleşmek ne demek yani, "keşke ezan'ı Türkçe yapmasaydık Allah belamızı versin" filan mı desinler. çıkıp
      Vatandaş cahil ve cehaletinde yüzmek istiyor. CHP'nin temsil ettiği değerleri sahiplenmek istemiyor. Parti varsa yoksa tarımdan, vergiden, adaletsizlikten bahsediyor, vatandaş gidip kıraathane diyene oy veriyor. N'apsın CHP de artık.

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
    3. Ne saçma değerlendirmeler bunlar.

      CHP neden görüşlerinden vazgeçsin?

      Galile sizin gibi düşünseydi güneşi hala dünyanın çevresinde dönüyor zannederdik.

      CHP en iyi alternatiftir.

      "AKP halkı" bunu anlamıyorsa bana ne bundan?

      21 yy.dayız "imam-hatip" istiyorlar.............

      "AKP'nin onları götürdüğü cehennemin dibine" kadar yolları var..........




      Delete
    4. @Abdurrahman Karyel

      Seni duyanda AKP'den önce seçim yapılmıyordu zanneder.

      AKP'den önce "işleyen" bir demokrasimiz vardı.

      Askeri vesayet geyikleri falan laiklikten hoşlanmayanların uydurduğu bir zırvalıktı....

      Üstelik seçimleride baz almak hatalıdır zira "hileliler".

      Banada verin bu medya ve oy satın alma gücünü sonsuza kadar tüm seçimleri kazanırım.

      AKP dopingli bir sporcudur.

      Yani kazandığı bütün yarışlar / seçimler "gayri meşrudur".

      AKP milyonlarca seçmeni satın alıyor kalanlarıda medya gücüyle etkisi altına alıyor.

      Seçimden önce bütün kanallar Erdoğan propagandası yapıyordu.

      Seçim falan yok yani ortada.........

      Olan şey ilüzyon.................................

      Delete
    5. This comment has been removed by the author.

      Delete
    6. @Abdurrahman Karyel

      Peki geçmişiyle yüzleşmesi gereken sadece CHP'mi?

      İslamcılar mesela neden geçmişleriyle yüzleşmiyor?????????????????

      Başörtüsü yasağı diyorsunda cumhuriyetten önce kadınlar sokağa bile çıkamıyordu.

      Neredeyse insan yerine bile konmuyorlardı.

      Peki islamcılar çıkıp evet biz kadınları "1400 sene boyunca ezdik" bunun için özür diliyoruz diye açıklama yapacaklar mı?

      Kadınların "en özgür olduğu müslüman ülke" CHP'nin kurduğu TC iken sence kimin kadınlardan özür dilemesi lazım?

      Ben bir CHP'liyim ve CHP^nin geçmişiyle gurur duyuyorum.

      Bana kalırsa "ipe sapa gelmez saçmasapan suçlamalarda" bulunanların CHP'den özür dilenmesi lazım....

      Ha bu arada paşa gönülleri bilir varsın oy vermesinler.

      Layık olduklarını bulmuşlar zaten......

      Cehennemin dibine kadar yolları var...................................................

      Sen ve senin gibilerde :

      Hem CHP'den nefret ediyorsunuz.....

      Hemde başınız sıkışınca gelsin CHP bizi kurtarsın..........

      "Yanlış Cumhuriyet" yıkıldı işte neden düğün bayram etmiyorsunuz?????????????????????????????

      Yani "sen ve senin gibilerinde" cehennemin dibine kadar yolu var...........................................

      Artık herkez "sadece kendisinden" sorumlu......................................

      Artık herkez "sadece kendisini" kurtaracak......................................

      Kapiş...........................................

      the end.........................................

      Delete
    7. This comment has been removed by the author.

      Delete
    8. @Abdurrahman Karyel

      Lenin ve Stalin'de tek adamdı.

      Tabi sadece buda değil neredeyse bütün reel sosyalist rejimler "tek adam" rejmiydi.

      Bu durumda sosyalist rejimlerle AKP rejimi arasında "fark yok mu" dememiz lazim?

      Dostum senin "kafan fena halde karisik".

      Okumak insani daha bilge yapmaz.

      Dusunmek insani daha bilge yapar.

      Hadi sana bir "istisna" yapayim :

      "Kal saglicakla"..........................

      Ama bol bol dusun......

      Kemalizm nedir / islamcılık nedir vs.vs............................

      İlericilik nedir?

      Gericilik nedir?

      Vs.vs.......................

      Bilmem farkında mısın sen ilericilerden "baskıylada olsa" zamanında ilerici adımlar attıkları için "ozur dilemelerini" bekliyorsun....

      CHP neden ozur dileyecek?

      Laiklik icin mi ozur diileyecek?

      Kadın hakları icin mi ozur diileyecek?

      Cumhuriyetin ilanı icin mi ozur dileyecek?

      Valla ben bardaga hep dolu tarafından bakarım.....

      Bazı "yobaz" marksistler Lincoln'u koleligi kaldırmasına ragmen elestirir.

      Yok burjuvazinin cıkarları dogrultusunda davranmıs falan.

      Yok arkadas Lincoln köleligi kölelige karsı oldugu icin kaldırdı.

      Ha istersen bak Lincoln'ede tek adama diktatör falan diyen sürüyle Amerikalı var.

      Lincoln'demi AKP'liydi?

      Ustelik ne imtiyazı falan?

      CHP'lilerin ne imtiyazı vardı?

      Ben valla CHP'liyim ama hayatta hicbir ayrıcalıgım olamadı maalesef.

      Hatta dindarlar daha imtiyazlıydı.

      Zira dindarların okul masraflarını cemaatler karşılıyordu.

      Ben üniversityede garsonluk yapmak zorunda kaldım.

      Peki bu durumda kim imtiyazlı?

      "CHP'liler imtiyazlıydı" lafı sadece "islamcıların uydurdugu" gerçeklikle alakası olamayan bir şehir efsanesiydi.....

      Hadi kal saglicakla....................................

      Delete
  26. Recep Tayyip Erdoğan ve Avanelerinin iktidarlarını, 15. seneyi devriyelerinin sonunda tekrardan ve yeniden kazanmalarına çok sevindim, Evet işte istediğim buydu.

    Erdoğanlı Türkiye demek ? Anadolu'nun taşra Üniversitelerindeki 3.sınıf Akademisyenlerin,Taşra Avukatlarının, Tarikatların ve Köylü İmamların, Bakkal defterli Muhasebecilerin,Eğitimsiz ve paragöz Müteahhitlerin, Aklı,Duyguları ve Hakimiyeti demektir.

    İşte bunlar benim için sevinçtir. Herkes hak ettiği kadardır...

    "Batı, geleceğe ilişkin bana güven vermiyor. Batı Avrupa dehşet verici bir dejenerasyon sürecinde, iyileşeceğine dair belirti yok."

    Evet Avrupa bozuldu, ortalık hem kültür babında hemde beşeri bazda Asyalı ve Orta doğulu milyonlarca eğitimsiz hedefsiz ve saldırgan göçmen nüfusla doldu.

    Siyonistlerin ve Kapitallerin Avrupa da medya sansürü koydukları Türkiye vb. gibi ülkelerde ki her daim var olan Dejenere'nin Avrupa toplumu tarafından daha net görünmesi ve ortaya çıkması için, Tayyip Erdoğan ve Topluluğunun iktidarda çok uzun süreli kalmasının gerekliliğini bir kez daha ortaya koymuştur.

    Artık Türkiye, Kemalist dönemde ki Takiyeciliği oynayamayacak ve her şey üryan bir halde görünecektir.

    ReplyDelete
  27. merhaba sevan bey. konudan baya uzak bir soru olacak ama atatürk'ün şu cümleleri hakkında ne düşünüyorsunuz. atatürk'ün ideolojik düşüncesi acaba tam olarak ne?

    “Efendiler, bütün insanlığın görgü, bilgi ve düşüncede yükselip olgunlaşması, Hristiyanlığı, Müslümanlığı, Budizmi bir yana bırakarak basitleştirilmiş ve herkes için anlaşılacak duruma getirilmiş saf ve lekesiz bir dünya dininin kurulması ve insanların, şimdiye kadar kavgalar, çirkeflikler, kaba istek ve iştahlar arasında bir sefalethanede yaşamakta olduklarını kabul ederek, bütün vücutları ve zekâları zehirleyen zararlı tohumları yok etmeye karar vermesi gibi şartların gerçekleşmesini gerektiren «birleşik bir dünya devleti» kurma hayalinin tatlı olduğunu inkâr edecek değiliz.”

    http://www.atam.gov.tr/nutuk/hilafet-konusunda-halkin-suphe-ve-endisesini-gidermek-icin-yaptigim-aciklamalar

    ReplyDelete
  28. Dönülmez faşizmin ufkundayız
    vakit çok geç
    Can yücel

    ReplyDelete
  29. "Halk Erdoğan'ı seçti" yanlış. Seçim adil şartlarda yapılsa, OHAL olmasa, Demirtaş dışarıda olup kampanya yapabilse, muhalefet adayları TV'de yer bulabilse bu %2-3'lük fark kalır mıydı sanıyorsunuz? Şunu tavsiye ederim: https://www.forbes.com/sites/melikkaylan/2018/06/26/the-election-in-turkey-is-ominously-familiar/#1237ab5f1a74

    "Peki bu seçim şartlarının oluşmasını da halk onaylamadı mı?" diyeceksiniz. Orada suçun büyük kısmını CHP'ye atabiliriz. Devlet aklına göre TR'nin Suriye'ye girmesi, cihatçıların yetersiz kalacağı ortaya çıktığı anda kaçınılmaz hale geldi. "Cephe gerisi"ni sağlama almak için HDP'lileri tutukladılar, yoksa Kobani için olanlara benzer daha büyük olaylar çıkabilirdi. Kılıçdaroğlu bu çerçevede "devletin âli çıkarları" uğruna (ve sanırım bu yönde baskı altında olduğu için) HDP'lilerin hapse atılmasına izin verdi. Bu kadar kritik bir noktada edilen "anayasa'ya aykırı ama evet diyeceğiz" lafı tarihimizde demokrasiye karşı yapılmış en büyük ihanetlerden biridir. CHP devletçi refleksleriyle hem başkanlık referandumunu hem de bu seçimi Tayyip'e hediye etti.

    Özetle: Halk serbest bırakılsa Tayyip'i göndercekti ama devlet halkı serbest bırakmadı.

    ReplyDelete
  30. Her yaz Kalamaki'den Samos'a bakıp bakıp türlü fikirlere dalıyorum. Siz nasıl geçiniyorsunuz orada abi merak ettim.
    Mülk alarak oturum almak mümkün mü ? Ve de bir iç mimar olarak akşam soframı düzecek para kazanabilir miyim?
    Bir aydınlatsan makbule geçer abi.

    ReplyDelete
  31. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  32. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  33. Anlaşıldı abi, samos hakkında pek detay vermek istemiyorsun. Canın sağolsun. Bu mesajları da sil bari, cevap verilmemiş durumda kalmayayım.

    ReplyDelete
  34. Bu kafanin ehveni ser oldugunu dusundunuz hocam...
    https://twitter.com/ralpder/status/1014199141868679168?s=19

    ReplyDelete
    Replies
    1. Evet düşündüm, düşünmeye de devam ediyorum. Düşünmeyenlerin aklından, ahlakından ve sağduyusundan fena halde şüphe ediyorum. Öbürleri seri katil. Bunlar sadece cahil.

      Delete
  35. Yazinin neredeyse tamamina katilmakla beraber...

    "Batı Avrupa dehşet verici bir dejenerasyon sürecinde, iyileşeceğine dair belirti yok."

    Son 20 yilimi Bati Avrupa'da 3 ulkede gecirmis ve hala orada yasayan biri olarak bu dogru bir yorum degil. "Dehset verici dejenerasyon" mu? Daha abartsaydiniz bari! "dehset verici dejenarasyon"un somut ornegi nedir? Ya da neden "tedirginlik verici" degil de "dehset verici" misal?

    Olay su, burada da ekmek kavgasi var, burada da kuresellesmenin kaybedenleri faturayi yabancilara vs kesiyorlar, fakat hala oturmus ve isleyen bir degerler sistemi var, hala insan haklari gibi genelgecerden, gunluk hayatta siraya girip birbirine asgari saygi gostermek gibi hususi temel noktalari isliyor.

    Gercek su ki Avrupa'da yasam birkac dil bilen, iyi egitim almis, dunyaya acik ve mesleki acidan Edirne'nin otesinde seviyeye sahip insanlar icin her zaman daha iyiydi, hala da fersah fersah daha iyi.

    ReplyDelete
  36. Sayın Nişanyan... Bugün 15 Temmuz olaylarının yıl dönümü. Televizyonda Özel Harekat binasının vurulduğunu gösteriyordu. Eğer 15 Temmuz bir tiyatro ise neden o gece Özel Harekat binasında 45-50 yetişkin askeri yok ettiler ? Bunu çok merak ediyorum...

    ReplyDelete
    Replies
    1. niye yok etmesinler? 50 kişinin 100 kişinin onların gözünde bir değeri mi var sanıyorsun?

      Delete
    2. Bunun bir sebebi olmalı. Yoksa İstanbul ve Ankara emniyet binalarını da çok rahat katliam alanına çevirirlerdi. Bu olayın ne olduğunu bulamıyorum.

      Delete
  37. bey amca hile yapıldığına dair en ufak bir delil yok diyecek kıvama gelmek için ne yer ne içersin? bunca sene bu ülkede yaşamadın mı sen? güc yetiren hile yapar bu ülkede. kim olursa olsun. güc bunlarda ve seçim öncesinde de seçim esnasında da seçim sonrasında da göstere göstere hile yaptılar, sandıkları yağmaladılar, sonuçları bilgisayar başında tesbit edip yayınladılar. bunu gözüyle görmeyen adam yok ülkede sen ufak delil arıyorsun. yapma amcam gözünü seveyim!

    ReplyDelete
  38. Burada hile yapıldı diyip duran kitle, matbaa gelmedi de Osmanlı o yuzden geri kaldi diyen kafayla aynı kitledir işte. Anlamamak, kendi kendilerini haklı görmek icin adeta çırpınıyorlar.

    Ya arkadaş, lütfen iki dakika düşünün: 2002'den önce neden ayni hileyi yapamiyorlardi? Ne oldu da 2015'ten (veya canınız tarihi nereden başlatmak isterse o zamandan) bu yana hile yapabilir hale geldiler?

    Osmanli, matbaayi gec getirdiği için değil, matbaanin icad olunacağı "bilgi toplumunu" yaratamadigi icin geri kaldi.

    Türkiye'deki muhalifler de seçimlerde hile yapıldığı için değil, iktidarin hile yapmasina ve bunun yanina kâr kalmasina imkan verecek ölçüde güçlenmesini engelleyemedikleri için kaybediyorlar.

    Muhalefet bugün parmağını oynatmadan %40-45 oyu tek partide konsolide etmeyi başarsin da ondan sonra hileden hurdadan bahsetsin. Tamam, sandık demokrasinin yeter şartı değil ama gerek şartı. Bu iş günün sonunda gelip sayılar oyunu noktasina dayanıyor.

    Benzer bir durum, 19.yy. Osmanlisinda da mevcuttu: Turkler (ya da Müslümanlar) nüfusun yüzde 40 gibi bir kısmını oluşturmaktaydilar. Baktığında azınlıktaydilar. Ama en büyük ve organize azınlık olarak zaman içinde tek tek diğer daha küçük azınlıklari egale ederek yüzde 90 kusurluk orana ulaştılar. Bugünkü iktidar partisi-muhalefet şehirlerinin dağılımı bir tek bana mi "denize dökülen Yunanlılar" teranesini hatırlatıyor?

    Yapmayın, enerjinizi böyle sonumlemeyin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Deli Dumrul

      Benzer bir durum, 19.yy. Osmanlisinda da mevcuttu: Turkler (ya da Müslümanlar) nüfusun yüzde 40 gibi bir kısmını oluşturmaktaydilar. Baktığında azınlıktaydilar. Ama en büyük ve organize azınlık olarak zaman içinde tek tek diğer daha küçük azınlıklari egale ederek yüzde 90 kusurluk orana ulaştılar.

      19. yüzyıl başındaki Osmanlı Müslüman nüfus oranının 19. yüzyıl sonundaki yüksek orana göre oldukça düşük olmasının temel sebebi 19. yüzyıl boyunca Osmanlı'nın gayrimüslim çoğunluklu topraklarının (temel olarak Avrupa toprakları) çoğunu kaybetmesidir. 19. yüzyıl başında Osmanlı nüfusunun yarısından çoğu Avrupa topraklarında yaşıyordu, Osmanlı'nın Avrupa toprakları o kadar genişti ve her zaman Osmanlı'nın Avrupa topraklarında gayrimüslimler çoğunluk, Müslümanlar azınlık olmuştur (alt bölgeler bazında Müslümanların çoğunluk oldukları yerler vardı tabii, benim kastım Osmanlı Avrupa topraklarının geneli). 19. yüzyılın sonuna geldiğinde ise Osmanlı'nın Avrupa'daki topraklarının çoğu elinden gitmişti ve dolayısıyla Osmanlı Müslüman nüfusunun her zaman çoğunluk olduğu Anadolu, Kürt ve Arap coğrafyaları gibi yerler Osmanlı nüfusunun çoğunluğunu oluşturuyordu artık, dolayısıyla Müslümanlar da. Zaten 19. yüzyılda yüzyıl sonundaki Hamidiye alayları haricinde büyük çaplı bir gayrimüslim katliamı olmadı Osmanlı'da.

      Osmanlı Müslüman nüfusu içinde Türkçe konuşan unsurların çoğunluğa ulaşması da Arap coğrafyasının çoğunun elden gitmesiyle oldu.

      Delete
    2. @Deli Dumrul

      CHP 10 senedir bunu yapmaya çalışıyor zaten.

      Muhalefet çok parçalı ve birleştirmek imkansıza yakın.

      HDP ile MHP'yi nasıl yanyana getireceksin?

      Atladığınız diğer bir nokta ise şu:

      %40'lık azınlığın elinde "devlet aygıtı" vardı....

      Eğer "devlet aygıtı" hiristiyanların elinde olsaydı müslümanlar sürülürdü Anadolu'dan................................. :)

      Delete
    3. @murat kara

      %40'lık azınlığın elinde "devlet aygıtı" vardı....

      Eğer "devlet aygıtı" hiristiyanların elinde olsaydı müslümanlar sürülürdü Anadolu'dan................................. :)


      Tarihi nüfus kayıtlarından biliyoruz ki Anadolu'da Müslümanlar en geç 15. yüzyıldan beri çoğunlukta (14. yüzyılda da çoğunluktalardı muhtemelen ama o devirden veri az), hem de uzak ara. Hal böyle iken Anadolu'dan Müslümanları sürmek o devirlerden beri fizibil değildi. Osmanlı'nın gayrimüslim çoğunluklu olan Avrupa topraklarındaki gayrimüslimler isyan edip İstanbul'da yönetimi ele geçirdi diyelim, Anadolu gibi Müslüman çoğunluklu bir coğrafyaya hükmedebilecekleri çok şüpheli, öyle bir durumda Anadolu topraklarının imparatorluktan kopup ayrı bir Müslüman imparatorluğu ya da beylikleri şeklinde örgütlenmesi çok muhtemel görünüyor, yine Müslüman çoğunluklu olan Arap ve Kürt toprakları da ayrılırdı muhtemelen. Benzer şekilde, Osmanlı da uzak ara gayrimüslimleri çoğunluk olan Avrupa topraklarındaki gayrimüslimleri istese bile süremezdi kuvvetle muhtemel, sürmeye kalksa gayrimüslim çoğunluk topyekun isyan edip Avrupa topraklarındaki Osmanlı idarecileri ile zaten azınlık olan Müslüman nüfusu kovabilirlerdi kolayca tepki olarak, zaten Osmanlı'ya Avrupa'da komşu Hristiyan devletler de bu duruma kayıtsız kalmazdı ve müdahale ederdi muhtemelen.

      Delete
    4. @Onur Dincer

      Haklısınız.

      Ama müslümanlar Anadolu'nun bazi yerlerinden sürülebilirdi......

      Mesela savaşı Yunan "devleti" kazansaydı ne olurdu?

      İzmir / İstanbul vs.vs. gibi yerlerde ne kadar müslüman kalır dı?

      Bana kalırsa müslümanlar sahil şeridinden (Akdeniz / Ege / Karadeniz) "Anadolu'nun iclerine" sürülürdü......

      Belkide "sürülmezdi" diyecegim ama maalesef o kadar kolay diyemiyorum......

      İyi günler





      Delete
    5. @murat kara

      Ama müslümanlar Anadolu'nun bazi yerlerinden sürülebilirdi......

      Mesela savaşı Yunan "devleti" kazansaydı ne olurdu?

      İzmir / İstanbul vs.vs. gibi yerlerde ne kadar müslüman kalır dı?

      Bana kalırsa müslümanlar sahil şeridinden (Akdeniz / Ege / Karadeniz) "Anadolu'nun iclerine" sürülürdü......


      Tabii ki o ihtimal vardı ve pek de düşük değildi. Yunan devletinin savaşı nasıl bir durumda kazanacağı ve savaştan sonra yapılacak olası nüfus mübadelesinin şartlarına da bağlıydı ne olacağı.

      Delete
  39. ya iyi güzel de, devlet parası ile propaganda yapıyorlar. zaten bu hiledir baştan.

    ReplyDelete
  40. 'rasyonel düşünce den etkilenme' bizim eğitim sisteminin yok edilmesini amaç edinmiş bir yeti ..Rehabilitasyon nasıl olur?

    ReplyDelete
  41. 2011 e kadar hepiniz akpliydiniz şimdi ne oldu

    ReplyDelete